Saturday, August 27, 2016

Drama Noble, My Love




Siapa suka drama yang super duper simple? hihihi. Time stress, sangat sesuai tengok ni! dan lagi satu…. Drama ni hanya 15 minit per episode! Super bite size drama. 20 episod saja pulak tu!

15 minit x 20 episode

Sesuai untuk release stress di hujung minggu.

Tengok drama ni tak payah stress2. Drama romantik comedy yang mudah dan happy ending. 


Dari segi jalan cerita, memang best! Cuma dari segi lakonan mungkin ada kurang sikit berbanding dengan drama yang hot & top. Apapun, it still worth to watch. hehe..

Drama adaptasi daripada top manga. Tapi tak jumpa pula manga tu. hoho. 




Cerita sweet ni pasal perhubungan kontrak. Mula-mula benci, last2 terjatuh hati pulak. Simple saja ceritanya. Macam baca manga, sekejap saja habis 1 buku. 

So, siapa bosan hujung minggu ni? Boleh lah pegi tengok drama bitesize Noble My Love... Sementara tunggu next episode K-drama paling top of the month; W-World yang misteri, romantik dan fantasi itu... 

hahaha. Lama tak layan K-drama kan. Sekali sekala boleh lah. Selalu teman husband tengok cerita dia yang tema action, fantasy dan SERIUS bikin sakit otak!

Dulu first time teman dia tengok movie tajuk Interstellar (macam ni ka ejaan dia tu?) di pawagam. Hairan betul dengan orang yang boleh nangis tengok cerita tu. 3 hours punya movie pulak tu. Memang tak perasan langsung kewujudan saya di sebelah. Siap boleh repeat tengok second time di rumah. Saya? Makan bertih jagung dan coffee ja lah sepanjang movie tu. Bahahahaha..

Otak saya memang suka benda simple! hihihi.

Okay! 

Kalau ada yang tak suka cerita Noble My Love tu, jangan pulak kecam saya okey! hahaha.

Lain hari kalau rajin, boleh kongsi lagi. :)


Kalau masih stress juga lepas tengok drama ni, makan B-Complex Shaklee. gerenti hilang stress! hehehe. 



Wednesday, August 17, 2016

Kurus Dengan Lecithin dan Herb Lax





Selepas bulan raya berlalu memang ramai yang cari cara untuk turunkan berat badan. Kalau saya tak pregnant, mungkin saya pun salah seorang daripadanya! hahaha. 

Tapi, orang pregnant pun kena jaga berat. Kalau anda pregnant trimester kedua, saya cadangkan anda baca post sini. Tak memudaratkan, malah membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan.


Okey. Sambung semula sini. Produk Shaklee yang sangat laku keras ni adalah SET BAJET untuk kurus iaitu Lecithin dan Herb Lax.

Bagaiman ia berfungsi? Lihat rajah di bawah;





Kedua-dua suplemen ini perlu untuk BAKAR lemak dan kolesterol (Lecithin) dan kemudiannya BUANG toksin tersebut (Herb Lax).

Lecithin dan Herb Lax ni merupakan set asas bagi menurunkan berat dan ia adalah set paling bajet! 


Harganya?

Lechitin (180 capsules) - RM55.65
Herb Lax (120 tablets) - RM55.65

*harga tidak termasuk kos penghantaran pos*

Orang yang tinggal di Ranau, boleh request COD.

Cara makan Lecithin dan Herb Lax? Haaa.. yang ni anda boleh tanya personal, lain orang mungkin lain caranya. Jadi, anda boleh mendapatkan konsultasi percuma daripada saya nanti. 

Jomm baca testimoni yang telah mendapat manfaatnya;



HUBUNGI SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (SID)

NURUL AMANI
013 541 4548 (Whatsapp/Telegram ada)
amani048@gmail.com





Baca juga:



Wednesday, August 10, 2016

Cara Hilangkan Jerawat Batu


grrrrrr...... geram tak tengok jerawat di muka?


Jerawat batu adalah gangguan keradangan kulit di bahagian kalenjar lemak dan liang roma. Ia biasanya berlaku ke atas remaja selepas umur baligh akibat daripada ketidakseimbangan hormon, baik lelaki mahupun perempuan.

Jerawat juga biasa timbul apabila berlaku perubahan hormon yang disebabkan oleh stress, menstruasi dan juga kehamilan. 

Saya kongsikan di sini salah satu testimoni daripada Shaklee. Puan Lisa juga pernah mengalami masalah kulit yang teruk selepas bersalin. (Lihat pada gambar)

Jomm.. baca testimoni di bawah. :)






Salam buat semua,



Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang.Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat.



Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010. Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci.

Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah diguna untuk mengubati masalah jerawat saya. Namun tidak juga sembuh. Tetapi ia membuat muka saya ditumbuhi dengan lebih banyak jerawat,kulit muka kemerahan serta kulit terasa terbakar kepedihan setiap kali muka dicuci.

Saya pernah berjumpa Doktor pakar kulit swasta. Doktor memberitahu bahawa masalah saya timbul disebabkan Hormon Exchange selepas bersalin. Ubat yang dibagi doktor memang membantu tetapi bila tidak meneruskan pengambilan ubat yang dibagi doktor jerawat saya timbul dan lebih parah lagi jerawat muka saya semakin teruk. Bayangkan dalam 1 bulan perlu follow up 2 kali dalam 1 bulan. Dalam 1 bulan sahaja ratusan ringgit melayang tanpa kesan memuaskan. Saya sangat berputus asa.

Itulah kisah saya tanpa Shaklee.

Permulaan saya bersama Shaklee bermula apabila saya melayari internet. Banyak sangat testimoni berkaitan kebaikan Shaklee di internet. Hati saya tergerak untuk mencuba produk Shaklee.

(Jika tidak silap saya mula mengenali Shaklee pada tahun 2012.)

Saya merasa bersyukur sangat kerana Shaklee telah membantu saya dalam mengatasi kulit muka yang ditumbuhi jerawat teruk . Kini jerawat teruk bagaikan membakar wajah saya telah hilang buat selamanya. Terima Kasih sangat kepada pengasas Shaklee ini kerana telah mengeluarkan produk yang sangat terbaik.

Sekarang tanpa meneruskan pengambilan Shaklee kulit muka saya tetap sihat dan bebas jerawat. Ada pun jerawat timbul jerawat nakal yang datang sekejap sehaja. (Hampir 1 tahun mulai 2014 tidak meneruskan pengambilan Shaklee kecuali ambil Vitamin C sahaja )

Lebih mengembirakan saya ialah sekarang saya tidak perlu guna make up tebal bila berjumpa kawan. Kadang tanpa makeup pergi ke kedai.

Ini adalah senarai produk yang saya ambil:

1) Awal pengambilan hanya dengan Vitamin C dan ESP
2) Bulan seterusnya ada bajet saya tambah Alfafa
3) Ada bajet lagi saya beli GLA untuk bantu stabilkan hormon 
4) Bulan seterusnya saya beli Vitamin E
5) Disebabkan saya tidak dapat guna sebarangan produk pencuci muka saya pun mencuba Enfuselle Gel Cleansing. Tidak memedihkan kulit muka saya.

Lihat sendiri testimoni saya. Gambar dulu dan terbaru sekarang (6/10/2015). Tanpa pengunaan berterusan tiada lagi jerawat teruk timbul walaupun saya baru lepas bersalin pada 2/8/2015.

Sekian.


Terima Kasih Shaklee.

Dah baca? Puan Lisa telah menemui penyelesaian terhadap masalah kulitnya, anda bagaimana?

Untuk maklumat lanjut berkenaan produk Shaklee, anda bolehlah hubungi saya:

Shaklee Independent Distributor;

Nurul Amani
013-541 4548 (whatsapp & telegram available)
amani048@gmail.com

atau hubungi saya melalui Facebook : Nurul Amani 



Monday, August 8, 2016

Tips Urus Kewangan Saya



Tips kewangan saya:

Pelbagaikan tempat simpanan. 


Asingkan akaun untuk bayar hutang piutang, untuk belanja sendiri, untuk simpanan, untuk bisnes dan lain2 mengikut keperluan.

Untuk simpanan yang berkesan, simpan dalam akaun pelaburan, orang bilang duit tu boleh 'beranak' kan. Hohoho. Tapi, pastikan lah labur dalam pelaburan patuh syariah.

Akaun pelaburan kan susah sikit nak keluarkan duit tu. Kecuali betul-betul kecemasan. Lagi satu simpanan yang berkesan, beli dan simpan emas. 2 jenis simpanan ni bagus untuk jangka masa yang panjang. 



Baca macam simple kan? hihi.. tapi kadang-kadang pening juga mau urus. Ada masa nanti, saya kongsikan jenis-jenis pelaburan yang patuh syariah.

Itu dulu. bye!

Wednesday, August 3, 2016

Sembelit Semasa Mengandung? Cuba Cara Ini!



Sembelit? Sakit perut tapi tak dapat membuang??


Saya kongsikan pengalaman dan testimoni saya sendiri.. :)

Banyak2 suplement atau makanan tambahan, kenapa saya pilih Shaklee?

Sebab..

Saya mencari penyelesaian untuk masalah yg saya hadapi sebelum ni. Masa pregnant 5 bulan hari tu mula lah rasa sakit pinggang, pinggul, paha & tapak kaki.. berat pun laju naik.. seminggu nak 2kg naik.

Lepas tu, sembelit pun teruk.. huhuhu. Yang ni lah sebab utama cari penyelesaian. Masuk makanan dalam perut punya banyak... tapi tak keluar-keluar semula. Dah lah macam tu, perut pun sebu semacam. Lapar tapi perut kembung... mungkin seminggu sekali saja membuang. 

Itu pun sebab saya paksa makan sebiji buah betik sampai habis. Tapi manalah tahan nak makan sehari sebijik betik yg besar.. kalau makan sepotong dua tak ada kesan langsung. 

Paling seram bila ada kawan yang kena buasir teruk selepas bersalin. Haaa.. kalut lah mencari penyelesaian. Dah lah baru lepas bersalin kan.. kena buasir lagi. Sembelit pun dah rasa sakit… ni kan pula buasir.

So, bertekad lah saya untuk jaga usus-usus kesayangan ni sepanjang pregnant. Sebelum kena lebih teruk kelak...

Tanya kawan-kawan yang berpengalaman, masing-masing ada cara tersendiri. Ada yang suruh makan buah banyak, ada yang cadangkan beberapa produk seperti jus kurma, delima, makanan sunnah dan sebagainya. Doktor pula suruh makan yogurt.

Hari ni berkesan, esok tak… Orang tak suka buah ni memang payah laa nak konsisten kan….

Produk suplemen lain pun ada try jugak, berkesan untuk masalah lain, tapi tak berkesan untuk sembelit.

Mula lah google mengoogle sampai jumpa penyelesaiannya. Dah baca banyak kali jg pasal Shaklee ni.. tp tak pernah cuba. Nak try dulu, so beli lah Ostematrix.



Alhamdulillah.. konsisten dengan Ostematrix saja pun semua masalah di atas beransur hilang. Happy sangat! Lepas tu baru lah perlahan-lahan topup suplemen set hamil Shaklee untuk kesihatan maximum.

Nak tahu lebih? baca link berikut untuk tahu pengalaman saya menggunakan set hamil yang lain :



Dah terasa kebaikannya, apa salahnya share dengan semua orang kan? Saya dah yakin sangat dengan produk Shaklee ni. 

Selain tu, Ostematrix juga bantu semua masalah yang saya hadapi di bawah ni:

Krem kaki
Gusi bengkak berdarah
Ngilu rahang bawah lepas muntah
Susah bangun semula selepas baring
sakit d hujung tulang belakang
Mudah pening
Sembelit

Semua ni boleh selesai kalau anda mampu minum susu atau dapatkan sumber kalsium yang secukupnya. Kena minum susu 4 cawan sehari..! 

Atau…. 

Ikhtiar seperti kami, telan 4 biji Ostematrix sebelum tidur, dan esok paginya buang segala bahan kumuh dalam badan dengan mudah. Yeah!

Saya dah jumpa penyelesaian masalah saya, anda bila lagi??





Baca testimoni orang lain pula..








Nak Ostematrix? Atau set Hamil Shaklee?

Hubungi saya: 

Nurul Amani  
013-541 4548
amani048@gmail.com


baca lagi