Saturday, October 29, 2016

Milk Booster Shaklee


Set Penyusuan Optimum



Shaklee membantu para ibu untuk memudahkan lagi proses penyusuan dengan produk yang dijamin selamat, natural dan semulajadi. Paling penting, dapatkan nasihat daripada pengedar Shaklee yang sah tentang produk dan kesesuaian bagi anda dan bayi.

Set di atas adalah Set Optimum yang bukan saja membantu meningkatkan pengeluaran susu, tetapi juga memberi tenaga optimum bagi ibu-ibu yang memberi susu badan.

Mommies pun tau kan... menyusukan anak boleh jadi memenatkan dan membuatkan badan kita sentiasa lapar. Kalau boleh, setiap kali selepas penyusuan nak makan kan?? hehehe

ESP dalam set ni membantu mommies mengawal rasa lapar dan juga membantu mengawal berat badan serta mengawal kadar kolestrol. ESP juga membantu meningkatkan keupayaan sel-sel otot dan tulang bayi. 

Begitu juga Omega Guard, di samping membekalkan Omega 3 iaitu DHA dan EPA untuk ibu dan juga bayi, ia amat membantu dalam proses mengawal berat badan.




Vitalea merupakan multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan membantu peningkatan haemoglobin ibu. SR Vita C Plus pula membantu meningkatkan sistem imun ibu dan secara automatiknya akan meningkatkan antibodi ibu dan bayi.

Alfalfa Complex adalah suplemen paling penting dalam set ini. Ia membantu memekatkan susu ibu serta mempercepatkan penghasilan susu. Bagaimanapun, cara pengambilan setiap individu adalah berbeza. Dapatkan bantuan pengedar Shaklee anda sebelum memulakan pengambilan sebarang Vitamin Shaklee.



Set Asas Penyusuan


Dan.......... jangan lupa, ibu memerlukan air yang secukupnya sepanjang pengambilan vitamin ini; iaitu 1 liter bagi setiap 25kg berat tubuh kita, ataupun lebih.


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-541 4548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Friday, October 28, 2016

Cara Bersihkan Hidung Bayi yang Tersumbat



Si Comel Meragam, Tapi Tak Pasti Kenapa??


Hidung si kecik tersumbat taik hidung!

Hah. Pernah tak alami situasi ni? Para ibu buat macam mana?

Bila hidung bayi tersumbat, mesti susah nak bernafas sebab diorang masih belum pandai bernafas melalui mulut. Bunyi nafas pun lain macam. Bunyi macam time hidung kita tersumbat, but still berusaha nak bernafas melalui hidung. Kesian baby....

Haa.. bila macam tu, cuba check hidung dorang.. sama ada dorang selesema atau cuma sekadar hidung tersumbat sebab tahi hidung! (hoho.. sorry laa.. tak tahu perkataan yang lebih sesuai dan difahami)

Doktor cakap, hidung bayi memang mudah tersumbat sebab dia tak tahan sejuk. Bila sejuk, mula lah berhingus, lepas tu bercampur pula dengan segala benda asing di dalam hidung kecik dia.. Maka, terjadi lah taik hidung yang tebal dan sebesar lubang hidung mereka... faham tak? hohoho.

Masa umur baby Hafiz sebulan, hidung dia selalu tersumbat. huhu.. mula-mula fikir sebab selesema. Kebetulan pula tengah musim angin kuat.. memang musim orang sakit! Mommy pun telan lah beberapa biji Vitamin C nak bagi booster sistem imun badan, supaya baby pun dapat antibodi tu. Beberapa malam tidur tak lena sebab baby asyik meragam. Menyusu pun susah.

Terdetik lah di hati mau check hidung guna lampu suluh. wooooo.. rupanya taik hidung dia penuh sangat, hampir tutup keseluruhan lubang di bahagian dalam. Nak korek pun memang tak dapat sebab dalam. Tapi kalau dapat korek pun, macam mana nak buka dengan selamat?? Baby baru umur sebulan.

Saya dan husband pun meng-Google lah tips nak bersihkan hidung bayi. Almaklumlah kan... new parents. Semua benda serba baru serba serbi tak tahu! hihihi.

As a result, husband beli benda ni;



Beli saja di farmasi. Cara guna pun senang, cuma spray ke dalam hidung bayi. Tak lama lepas tu, taik hidung tu mencair sedikit dan keluar dengan sendirinya masa baby menangis. Kalau tak keluar, guna penyedut hingus untuk baby.. yang tu memudahkan lagi kerja.. Very simple!

Pesanan dari farmasi, jangan guna lebih daripada 5 hari berturut-turut.. nanti baby terlalu bergantung dengan alat tu. Ia tak memberi kesan sampingan sebab kandungannya daripada air laut. Nak minum pun boleh katanya.. hehe.

See? Simple yet very useful!

Tanya parents lain, dorang suruh guna cotton bud, tapi kalau dah keras & dalam, macam mana nak buka? muehehehe.

Okey. Done kisah tentang taik hidung.

Kalau baby still menangis, mungkin dia kena perut kembung atau tak kenyang menyusu... hihi.. 

Ibu yang makan alfalfa, bantu buang angin dalam badan dan secara automatiknya bantu mengurangkan kembung perut bayi yang disusui.

Ada yang nak cari MilkBooster terbaik? hehe. Terbaik lah sebab dah bantu saya hilangkan berat semasa mengandung. Kalau nak tahu, gabungan Alfalfa dan Omega Guard saaaaaangat membantu membuang lelemak dan kolestrol. Total lost 13kg! Kembali slim dan bantu menghilangkan parut cakar rimau. Ngauummm! hehe.

-----> SET MILKBOOSTER SHAKLEE
-----> SET MILKBOOSTER SHAKLEE
-----> SET MILKBOOSTER SHAKLEE

Mommy Hafiz nak tolak lagi 3kg ni! Go go go!

Susu banyak, Baby senang kenyang, mama pun senang hati kan??


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 




Baca lagi:

Set Hamil Shaklee

Cara Hilangkan Stretch Mark Bersalin

Buang Angin Dalam Badan

Tuesday, October 25, 2016

Set Vitamin Hamil Shaklee



Set Hamil Shaklee membantu ibu hamil dan kandungannya untuk kesihatan maksimum sepanjang tempoh kehamilan. 

Bagi trimester pertama, dicadangkan untuk mengambil suplemen ini;
- ESP
- SR Vita C Plus
- Ostematrix
- B complex
- Vita Lea

Trimester kedua dan ketiga, boleh tambah Omega Guard.

Semua suplemen ini boleh terus diambil untuk Set Pantang Shaklee. Hanya perlu tambah Zinc Complex.

OSTEMATRIX
Membantu mengatasi masalah sakit-sakit pinggang, otot, sengal-sengal badan dan sembelit semasa hamil.

VITA-LEA
Multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan membantu meningkatkan haemoglobin ibu yang sedang hamil

ESP
Membantu meningkatkan sel-sel otot dan tulang bayi serta mengawal kadar kolesterol ibu yang sedang hamil.

SR VITA-C PLUS
Membantu meningkatkan imun dan meningkatkan pertumbuhan kolagen.

B-COMPLEX
Mencegah penyakit diabetes ketika hamil dan mengandungi asid folik yang bagus untuk perkembangan saraf bayi.

OMEGA GUARD
Membantu dalam perkembangan sel-sel otak bayi dan mengawal berat badan ibu hamil.



Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52

Monday, October 24, 2016

Kenapa Perlu Pilih Produk Shaklee?





Keistimewaan Produk Shaklee:

1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.



6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk.

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA, bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA).

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar.

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Saturday, October 22, 2016

Rahsia Panjang Umur. Terbukti Secara Saintifik.



Rahsia panjang umur! Siapa nak tahu?

Korang pernah tengok tak Rachel Hunter's Tour of Beauty? Almost every episode akan cakap bahawa rahsia kesihatan dan kecantikan semulajadi lebih kepada DIET. Ada satu pulau tu, majoriti penduduknya mempunyai umur sehingga lebih 100 tahun. Semuanya hanya disebabkan;

diet, lifestyle & love!

Okey. Itu kisah drp TLC TV. Rachel dapat maklumat tersebut melalui orang tempatan. TAPI yang saya nak tekan sini, rahsia umur panjang melalui hasil kajian saintifik.

Menurut kajian, kebanyakan rakyat Jepun hidup paling lama di dunia. Tahu tak kenapa?


Sebab.. DIET yg mereka amalkan. Ikan merupakan antara menu wajib bagi mereka. Beberapa kajian menunjukkan bahawa orang yang mengamalkan diet yg banyak Omega3 akan mempunyai telemore yang lebih panjang berbanding orang lain.



Mudahnya, ikan mengandungi Omega 3, Omega3 pula ada kelebihan untuk mencegah telemore menjadi pendek.

TELEMORES ni apa pula?

Terdapat saintis yang mengkaji kesan DNA terhadap kesihatan, termasuklah untuk kanser. Pada tahun 2009, mereka menemui Telemores. Ia seperti penutup di hujung chromosom yang memberi perlindungan semasa sel membahagi. Panjang telemores ni menunjukkan umur dan kesihatan umum tubuh seseorang.




Haaa.. sebab tu pengambilan suplemen daripada minyak ikan sangat digalakkan. Omega Guard adalah sumber Omega3 yang terbaik. So, anda nak sihat tak?



Baca link berikut untuk lihat pilihan minyak ikan yang ada di pasaran;  Jumlah Omega 3 Dalam Minyak Ikan


dan baca sini untuk tahu kelebihan lain Omega 3.


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52

Hilangkan Strecth Mark Selepas Bersalin






Korang hilangkan strecth mark selepas pregnant macam mana? Cuba kongsi sikit.. :)

Ini cara pilihan saya,

Selain guna krim Herbal Blend, saya amalkan minum soy protein ni.. untuk memperbaiki sel kulit dari dalam. Protein kan penting untuk membaiki tisu dan membina tisu baru. 




Korang tahu tak? 

ESP ni tak sama macam air soya di kedai. Walaupun ESP diekstrak daripada soya, ia lain daripada minuman soya biasa.

Kacang soya ni mengandungi karbohidrat, lemak, protein dan beberapa unsur lain. ESP ni pula hanya ekstrak protein daripada kacang soya. Selebihnya tak ambil. Protein soya  Shaklee diambil daripada soya yang tidak diubah secara genetik (non-GMO). 

psssttt... kalau nak tahu, kacang soya adalah tumbuhan paling kontroversi sebab kebanyakkannya telah diubah secara genetik atas sebab-sebab tertentu. Sebab tu pentingnya untuk tahu asal usul sesebuah produk. 

ESP adalah protein yang lengkap dengan mengandungi 9 jenis asid amino yang baik untuk kulit. Nak kulit gebu, cantik, dan putih sesuai sangat ambil ni. Sihat bukan diluar saja tau, tapi sihat dari dalam juga. Terutamanya yang tengah pregnant tu... hehe.

Tubuh kita ni memerlukan 20 jenis asid amino. Tapi hanya 11 jenis yang mampu dihasilkan oleh tubuh kita. Selebihnya diperoleh melalui sumber makanan. Nak mudah, minum saja ESP. Cukup bekalan protein untuk tubuh kita.

Untuk pengetahuan semua, sel badan kita ni tak dapat hidup lama. Sel kulit kita mampu bertahan hanya dalam 25 hari. Oleh sebab itu tubuh kita perlu sentiasa menghasilkan sel sel baru untuk menggantikan yang lama. 

Resepi kegemaran saya, ESP campur dengan minuman coklat!


haa... oleh sebab tu, ESP ni sangat bagus diamal semasa mengandung dan selepas bersalin. Masa berpantang ni saya amal minum ESP untuk perbaiki kulit yang meregang di perut. Dulu masa pregnant selalu ambil ESP sebab nak kurangkan pedih ulu hati. Susu pun meriah tau!

Bukan saya sorang ja.. yang lain pun sama;





Nak ke nak? :)


Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 
Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52



Friday, October 21, 2016

Kenapa Perlu Omega 3?



Nak tahu tak.. Ada apa dengan minyak ikan? Kenapa ia istimewa?

Sebab..

Minyak ikan mengandungi lemak tidak tepu (PUFAs) Omega 3 yang tinggi. 


Omega 3 ni boleh diperoleh daripada beberapa sumber:

Sumber tumbuhan - Alpha linolenic acid (ALA) : Paling tinggi dalam flax seed.

Sumber Haiwan – Eicosapentaenoic acid (EPA) dan Docosahexaenoic acid (DHA) : Minyak Ikan, Minyak Krill, Minyak hati ikan cod.

Omega 3 ialah antiradang yang sangat penting untuk mengimbangi radang dalam badan.


Kesan anti radang daripada minyak ikan lebih bergantung pada EPA. DHA berfungsi lebih kepada perkembangan otak kanak-kanak dan juga meningkatkan saiz molekul LDL yang mana baik untuk mencegah masalah penyempitan salur darah.





Haa.. kalau nak tahu, Omega Guard ni mengandungi Omega 3 yang tinggi berbanding kebanyakan produk yg hanya lebih minyak berbanding khasiat terpenting. 

Kenapa saya kata begitu? 

Sebab, ada bukti saintifik. Jelas tertera pada setiap label yang ada pada minyak ikan di pasaran. Untuk lebih lanjut, baca post di bawah. Cara untuk kira berapa jumlah Omega 3.



So... tak ada alasan untuk anda salah memilih jika dah tahu yang terbaik. Pilihlah yang anda rasa berbaloi.


Omega Guard ni sesuai untuk:-

- mengawal kadar kolestrol - cegah penyakit kardiovaskular spt jantung - mencegah kanser (payudara, prostat, usus) - terapi untuk obesiti - mengawal tekanan darah tinggi - membantu merawat arthritis - membantu membuang lemak - mencegah asma - mengurangkan batuk dan kahak - membantu perkembangan minda kanak-kanak - membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan

Jadilah pengguna yang bijak.. 

Nak nasihat-nasihat berguna? Jangan segan silu hubungi saya.




Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/nurul.amani.52



Baca Lagi

Omega Guard bantu turunkan berat!

Minyak Ikan Terbaik Dari Laut!

DIY Masker Muka Dengan ESP


Resepi Homemade Yogurt



Minyak Ikan Terbaik Dari Laut!!





The Best Fish Oil in The World??


Antara banyak-banyak minyak ikan yang di pasaran, korang rasa yang mana mempunyai khasiat yang tinggi??

Tak dinafikan hampir semuanya ada khasiat. Tapi..... yang mana mempunyai kuantiti yang berpatutan dengan kualiti yang tinggi?

Kalau nak tahu, kandungan minyak ikan yang berkualiti tinggi mempunyai jumlah OMEGA 3 yang tinggi. Apa pula Omega 3 ni? Haaa... yang ni korang baca sini: OMEGA 3


So, macam mana nak tahu? 

Jomm.. Kita sama belajar cara nak kira kuantiti Omega 3 dalam minyak ikan yang ada di pasaran. Senang je.. Tambah tolak saja. yang penting maklumat yang ada dalam label. Kalau tak ada label? hohoho. Korang still nak beli ke? Entah-entah dorang isi minyak masak then claim sebagai minyak ikan.


Minyak Ikan atau Minyak Masak??


Banyak mana Omega 3 dalam Minyak Ikan di pasaran?

Kandungan Omega 3 dalam setiap softgel atau cecair boleh dikira dengan cara berikut:

Dapatkan maklumat ni;


- Jumlah kandungan minyak
- kandungan EPA dan DHA. Dapatkan hasil tambah EPA dan DHA. Anda akan dpt jumlah Omega 3.
- dan.. bila anda tolak jumlah minyak dengan Omega 3, anda akan dapat minyak pengisi @ FILLER!


Contoh nak kira,


Sekiranya jumlah minyak 1000mg,

Contoh brand 1 : 


Jika diberi info; EPA 180mg, DHA 120mg

Jumlah Omega 3 = EPA + DHA = 300mg
Jadi, daripada jumlah kesuluruhan minyak (1000mg), hanya mengandungi 300mg Omega. Selebihnya (700mg) dikenali sebangai Filler.


Contoh brand 2 : 


EPA 396mg DHA 264mg
Jumlah Omega 3 = 396mg + 246mg = 660mg 
So, Filler = 1000mg - 660mg = 340mg

Contoh brand 3 : 


EPA 540mg DHA 360mg 
Jumlah Omega 3 = 540mg + 360mg = 900mg 
So, Filler = 1000mg - 900mg = 100mg

Faham tak??



Satu biji pil softgel mengandungi campuran Omega3 dan Filler

Minyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel bersama-sama Omega 3. Contoh minyak filler ni adalah minyak dari mata atau perut ikan yang diproses, minyak omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler.


Cuba teliti rajah berikut;




Nampak tak? Perbezaan kandungan Omega 3 Shaklee berbanding yang lain? Sebab tu kami berani jamin, Omega Guard Shaklee ni adalah 'The Best Fish Oil in The World'!  

Maka pilihlah minyak Omega 3 betul-betul dan jangan beli minyak penuh air.



Anda bijak? Cuba kira.

Jadilah pengguna yang tahu.




Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan produk Shaklee? Bolehlah hubungi saya. Bagi setiap pembelian produk Shaklee, anda layak mendapat konsultasi secara percuma:-
  
SMS/whatapps: 013-5414548 (amani) 
Shaklee ID: 122839
Emel: amani048@gmail.com 



Baca lagi....